martes, 13 de septiembre de 2011

Una nova llum brilla al Romea

Teatre

El Romea de Barcelona està d’estrena. L’experiència de Sergi Pompermayer i el talent de Julio Manrique s’han unit per crear "Llum de guàrdia" (#llumdeguardia), una obra que s’allunya de les conviccions tradicionals del teatre i que desprèn frescor i originalitat en cadascuna de les seves escenes.

Detall del cartell "Llum de guàrdia"

Cares conegudes del panorama teatral i televisiu català, com Mireia Aixalà ("La memòria dels Cargols", "Lo Cartanyà", "Xtrems"), Ivan Benet ("Ventdelplà", "El somni d’una nit d’estiu"), Cristina Genebat ("Majoria Absoluta", "La forma de les coses") o Andrew Tarbet ("Infidels", “I want to be a soldier”) protagonitzen aquest intens misteri en el qual els fantasmes del passat tornen per ajudar a resoldre les pors del present.

Un repartiment que es completa amb Oriol Guinart ("Pel davant i pel darrera", "Natura morta"), Xavier Ricart ("Polònia", "La forma de les coses") i Marc Rodríguez ("Porca Misèria", "Salvador"), peces claus per aconseguir que tot l’engranatge de "Llum de guàrdia" funcioni tan bé com ho fa.

El punt de partida de la història és una curiosa roda de premsa en motiu de l’estrena de l’espectacle "Xirgu" al Romea. Una estrena que acaba en tragèdia: el teatre es crema i una de les protagonistes de l’obra, una jove ballarina sordmuda, mor durant l’incendi.

Set anys després i sota l’ombra i el misteri d’aquella tràgica nit, tots els què van tenir alguna relació amb “Xirgu” es retroben de forma més o menys casual durant una jornada plujosa a la Ciutat Comtal. Junts finalment, per tancar el cercle que es va obrir aquell fatídic 14 de setembre de 2004.

Les històries dels protagonistes es presenten en petites pinzellades i s’entrellacen amb una bona dosi d’humor i de sorpresa que fan que l’espectador mantingui un somriure de pam a pam durant pràcticament tota l’hora i mitja que dura l’espectacle.

Una obra més marcada pel destí que per les coincidències i més a prop dels fantasmes reals que dels irreals, que gràcies a Pompermayer i Manrique, a la bona posada en escena i a la gran interpretació dels actors deixa un molt bon regust de boca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario